SeDuuni ABC:llä

Koulutuskeskus Sedun catering-alan opiskelijat pääsevät lukuvuoden 2009 – 2010 aikana tutustumaan Seinäjoen ABC-liikenneaseman keittiön arkityöhön. Kokeilussa osa catering-alan ammatillista opetusta toteutetaan ABC-liikenneasemalla.

Jakson sisältö suunniteltiin koulun ja työpaikan tavoitteet ja tarpeet huomioiden. Lopputuloksena syntyi kolmen päivän tutustumisjakso, jonka aikana opiskelijat saavat työpaikkatutorinsa kanssa työskennellessään kuvan keittiöalan ammattilaisen päivään kuuluvista työtehtävistä ja oikeasta työelämästä.


Päivien ohjelma:

Päivä 1: Sämpylä & A la Carte
 

  • Keittiötiloihin perehdytys: mm. laitteet, omavalvonta ja siivouvälineet
  • Täyttää vitriinit (leivos, pullat, panini, valmis, sämpylät, juomat vitriinikarttojen-mukaisesti
  • Tarkastaa, että kypsiä pullia on tarpeeksi sulamassa
  • Ottaa sämpylät seuraavalle vuorolle sulamaan
  • Avustaa A la Carten valmistuksessa annoskorttien mukaisesti
  • Keittiötuotteiden päiväysten tarkistaminen (vetolaatikostot, kylmiöt ja varastot FIFO)
  • Avustaa keittiön ja salin tiskien tiskaamisessa
  • Osallistuu keittiön siivoukseen iltavuoroa varten
  • Vie roskat
  • Päivän palautekeskustelu

 

Päivä 2: Lounasvuoro

  • Noutopöydän hauteet päälle
  • Keittiön laitteet päälle
  • Huomioi päivän tilaukset
  • Avustaa lounaan valmistuksessa ketju-reseptiikan mukaan
  • Ottaa näytteet lounasruuista n. 200 g ja pakastaa näytteet
  • Täyttää salaattipöydän klo 9.00 salaattipöytäkartan mukaisesti
  • Vie lounaan pöytään klo 10.15 (viimeistään klo 10.30)
  • Mittaa omavalvontalämpötilat noutopöydästä
  • Esivalmistelee ohjatusti seuraavan päivän lounaan ja salaattikärryn
  • On mukana lounaan valmistuksessa koko päivän
  • Huolehtii noutopöydän täyttämisestä ja siisteydestä
  • Avustaa a la Cartessa ja tiskauksessa
  • Päivän palautekeskustelu

 

Päivä 3: Keittiön iltavuoro

  • Tilausten tarkistus
  • Täyttää ja siistii salaattipöydän
  • Valmistaa esivalmisteet vetolaatikoihin. Muista päivämäärä merkinnät!
  • Huolehtii, että pizzapohjia on sulamassa tarvittava määrä
  • Täyttää/vaihtaa hampurilaispisteen
  • Täyttää majoneesit ja dipit sekä huolehtii, että hampurilaissämpylöitä on sulamassa
  • Ottaa riittävästi sulamaan lounasleipiä (viipaloitu maalaisleipä ja ruisrouhenappi)
  • Avustaa A la Carten valmistuksessa annoskorttien mukaisesti
  • Mittaa vetolaatikostojen lämpötilat ja merkitsee lämpötilakansioon
  • Merkitsee kylmiöiden lämpötilat
  • Osallistuu keittiön pöytätasojen ja lattian puhdistukseen
  • Jakson palautekeskustelu

Palautetta kerätään opiskelijoiden ohella myös ABC:n henkilökunnalta ja ryhmien opettajilta. Uutta toimintamallia kehitetään saadun palautteen avulla.

 Lue lisää oheisesta tiedotteesta.

elina.jarvisto(at)sedu.fi  tai jouni.lintula(at)sok.fi

Tiedotteita:
Nimi
Lisätietoja:
Elina Järvistö
elina.jarvisto(at)sedu.fi

Jouni Lintula
jouni.lintula(at)sok.fi