Minnesota -hoito esittäytyi tuleville lähihoitajille


Lähihoitajaopiskelijaryhmä tutustui Lapualla sijaitsevaan Minnesota -hoitokeskukseen, joka on ensimmäinen täydellinen Minnesota -hoidon mukainen alkoholistien, sekakäyttäjien ja läheisriippuvaisten hoitokeskus Suomessa. Ennen varsinaista toiminnan esittelyä käytiin hoitokeskuksen pihassa tutustumassa varsinaisiin hoidon toteutustiloihin.

Lapuan keskustassa sijaitsevassa koulutustilassa päihdeterapeutti, kouluttaja Olli Alho kuvasi hoitokokonaisuutta, johon kuuluu perushoito, läheisviikonloppu, jatkohoito ja bonusviikko. Alkoholistin määritelmän lisäksi selviteltiin alkoholismi -sairauden kulkua ja etenemistä sekä lääkkeiden käyttöä alkoholisteilla.

Koulutus oli hyvin mieleenpainuva ja herätti monenlaisia kysymyksiä kuulijoissa. Päihdeterapeutin kanssa keskusteltiin Minnesota -hoitokeskuksen mahdollisuudesta ottaa lähihoitajaopiskelijoita työssäoppimaan kohteeseen. Tämä on ollut mahdollista ensisijaisesti mielenterveys- ja päihdetyön koulutusohjelman opiskelijoille. Päivän lopuksi suunniteltiin Minnesota -koulutuspäivää sosiaali- ja terveysalalle, koska varsinkin hoitotyön opettajien on hyvä tietää erilaisista hoitomenetelmistä.