Opintomatkalla tutustuttiin työelämälähtöiseen koulutusmalliin


Täysi linja-auto innokkaita opettajia ja työelämänedustajia matkasi ma 22.11.2010 Satakuntaan tutustumaan kahteen uuteen lähihoitajakoulutuksessa kehitettyyn koulutusmalliin. Satakunnan ammattiopistolla Harjavallassa on käytössä niin kutsuttu TyöKe -malli, jossa opiskelijat menevät opettajajohtoisesti työelämään opettelemaan hoitotyötä. Porissa ammatillista koulutusta järjestävä WinNova esitteli Porin mallia, joka pohjautuu tutkivan oppimisen soveltamiseen työelämäoppimisjaksojen (TEO) kautta.

Varsinkin Harjavallan -malli oli osallistujien kiinnostuksen kohteena, koska Sedun lähihoitajakoulutuksessa otetaan kokeiluun vastaava malli TosiDuuni -nimellä. Päivän parasta antia oli varmasti opettajien ja työelämän edustajien yhteinen aika, jolloin päivän kuluessa osapuolilla oli mahdollisuus tutustua toisiinsa ja suunnitella yhteistyömuotoja esim. TosiDuuni -mallin kautta.

Järjestelyt sujuivat päivän aikana moitteettomasti ja niistä saatiinkin kiitosta. Ohjelmasta oli laadittu mielenkiintoinen ja siihen saatiin vaihtelua useiden pienien puheenvuorojen kautta. Paikan päällä kuultiin opettajien, opiskelijoiden ja työelämänedustajien kokemuksia käytössä olevista malleista. Tarjoilut tuoreiden rinkuloiden kera kruunasivat antoisan päivän.