Työpaikkaohjaajakoulutuksessa selviteltiin ”paperisotaa”

Ähtärissä opiskelee 12 opiskelijaa viimeistä lukuvuottaan yo-pohjaisessa lähihoitajakoulutuksessa. SeDuuni -hanke yhdessä Koulutuskeskus Sedun henkilökunnan kanssa järjesti keskiviikkona 1.9.2010 työpaikkaohjaajakoulutuksen Sedu Ähtäri, Koulutien tiloissa. Mukaan oli kutsuttu opiskelijoiden koulutusohjelman mukaisesti sairaanhoidon ja huolenpidon työssäoppimispaikkojen ohjaajia. Paikalle saapui 20 hoitotyön ammattilaista saamaan uusinta tietoa lähihoitajien koulutuksesta ja siihen liittyvästä työssäoppimisesta ja ammattiosaamisen näytöstä.

Iltapäivän ajan kestäneen koulutuksen aloitti tervetulotoivotuksella Ähtärin lähihoitajakoulutuksen opettaja Sari Ojajärvi, jonka jälkeen toimialajohtaja Hellevi Lassila kertoi ammatillisen koulutuksen uusista tuulista ja ajankohtaisista asioista. Ammattiosaamisen näytön prosessia valotti lehtori Tuija Vasikkaniemi selventäen koulutuksen ja näytön rakennetta ja sisältöä.

Suurimman osan ajasta käytettiin tutustumalla työssäoppimisen ja näytön papereihin työelämäkoordinaattori Tuija Mattilan johdolla. Tarkoituksena oli selventää nimenomaan ”paperisodalta” tuntuvaa lomakkeiden nippua. Iltapäivän kahvitarjoilusta nautittiin SeDuuni -hankkeen tarjoamana.

Koulutuksen aikana keskusteltiin vapaamuotoisesti sekä opiskelijoiden ohjaukseen että lomakkeiden täyttämiseen liittyvistä aiheista. Päivää pidettiin onnistuneena ja paperit olivat selkiytyneet niin, että niiden hyödyntämistä tulevissa ohjaustilanteissa pidettiin koulutuksen ansiosta nyt helpompana. Lopuksi osallistujilta pyydettiin suullisesti kehittämisideoita koulutuksen ja työelämän yhteistyön lisäämiseksi ja kehittämiseksi.