Narkomaanikulttuurin kohtaaminen -koulutuspäivä kosketti kuulijoita

Päihdevalistaja ja ex-narkomaani Kari KK Korhonen piti Sedu Koskenalantiellä ma 22.11.2010 kaksi kolmen tunnin luentokokonaisuutta Narkomaanikulttuurin kohtaamisesta. Mukaan oli kutsuttu työelämänedustajia päivystyspoliklinikoilta ja ensihoidon yksiköistä sekä lähihoitajakoulutuksen opettajat opiskelijaryhmiensä kanssa. Työelämäkoordinaattorit toivottivat osallistujat ja kouluttajan tervetulleiksi.

Mukaansa tempaava luennointitapa sai kuulijat istumaan paikallaan hievahtamatta. Kouluttaja kertoi huumeiden käytön raadollisuuteen liittyvät tosiasiat suoraan. Hän huomioi myös paikalla olevat opiskelijat kertoen asiat nuorten omalla kielellä. Keskeisimpiä koulutuksessa käsiteltyjä aihekokonaisuuksia olivat muun muassa yleisimmät huumeet ja käyttäjän tunnistaminen, huumeiden käyttäjän ajatus- ja arvomaailma ja työskentely narkomaanin kanssa.

Osallistujilta saadun palautteen perusteella koulutus oli pysäyttävä ja vaikuttava sekä laittoi ajattelemaan asioita. Erityisesti kouluttajan esiintymistapa upposi kuulijoihin. Opiskelijoiden palautteen mukaan ”loistava, mahtavin luento täällä koululla!!!!”.